Taller d’escriptura per a adults a la Torre de les Hores

La Biblioteca Martorell i la Fundació Francesc Pujols duran a terme aquesta tardor el taller d’escriptura per a adults La creativitat al paper, a càrrec de l’escriptor Martí Garcia, a la Torre de les Hores.

Públic: adreçat a tothom que es vulgui iniciar o ja estigui escrivint. A partir de 18 anys.

Metodologia: presencial

Durada: 8 sessions setmanals d’1,5 hores

Calendari: del 20 d’octubre al 15 de desembre de 2021

Horari: dimecres de 19 a 20.30 h

Lloc: Torre de les Hores

Preu: 20 €

Sessions:

Sessió 1: presentació del curs i dels participants. Conceptes i visió de la creativitat en general. DINÀMICA PARTICIPATIVA, 1.

Sessió 2: introducció a l’escriptura automàtica, motivació i avantatges. Tancament dels conceptes de creativitat i l’aplicació a l’escriptura. Els sentits com a font d’inspiració i creació I: la vista i l’oïda. DINÀMIQUES PARTICIPATIVES, 2 i 3.

Sessió 3: pràctica d’escriptura automàtica. Introducció al microrelat: origen, evolució, autors. Anàlisi d’un microrelat.

Sessió 4: pràctica d’escriptura automàtica. El text narratiu: l’elecció del narrador. Tipus de narradors: objectiu i omniscient.

Sessió 5: pràctica d’escriptura automàtica. Generar un argument compartit. DINÀMICA 4. Els sentits com a font d’inspiració i creació II: l’olfacte i el tacte. DINÀMIQUES PARTICIPATIVES, 5 i 6. Proposta per als escrits de fi de curs.

Sessió 6: pràctica d’escriptura automàtica. Introducció a les emocions i els sentiments. Expressió i gestió emocional de l’escriptor i dels seus personatges. El tema que millor coneixem és la nostra experiència vital.

Sessió 7: pràctica d’escriptura automàtica. L’ús de les principals figures retòriques i literàries. L’epitafi, el seu ús com a microrelat, exemples. DINÀMICA 7.

Sessió 8: (cloenda): petits “Jocs Florals” de tardor. Lectures de narracions escrites pels participants a partir de les seves escriptures automàtiques. Valoració per part dels participants del curs efectuat.

Inscripcions: Biblioteca Martorell. C/ Av. Mancomunitats Comarcals, 13. Martorell. Tel.: 93 775 60 60

Animeu-vos-hi!